Jambalaya

Tää on ihan täydellinen kesäruoka, koska valmistuu nopeasti ja tästä riitti ainakin meillä vielä seuraavaksi päiväksikin, sillä ohjeesta tulee 6 annosta. Ja hyvää tietysti oli. Silmänisku Harmi vaan kun ei nyt kuvaa ole, mutta lisään heti ku tätä ensi kerralla satun tekemään.

  • 1 pkt (Amerikan)pekonia
  • 300 g maustamattomia broilerisuikalaleita
  • 2 sipulia
  • 3 valkosipulinkynttä
  • 1 tlk tomaattimurskaa
  • 5 dl kanalientä
  • 1/4 tl cayannepippuria, ½ tl mustapippuria, 1 tl paprikajauhetta
  • 3 dl pikariisiä
  • 1 ps (200 g) herne-maissi-paprikasekoitusta
  • 1 ps (noin. 200 g) isoja katkarapuja
  • 2 dl ruokakermaa
  • hienonnettua persiljaa

Suikaloi pekoni ja ruskista pannulla. Lisää broilerisuikaleet, hienonnetut sipulit ja valkosipulin kynnet. Anna ruskistua kevyesti. Lisää joukkoon tomaattimurska, kanaliemi, mausteet ja riisi. Keitä, kunnes riisit ovat kypsiä. Lisää valmiiseen ruokaan herne-maissi-paprikasekoitus, katkaravut ja kerma, kuumenna. Ripottele pinnalle hienonnettua persiljaa.